Prof. Dr. Aysun AKYÜZ

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Aynı Üniversitede 1987’ de Yüksek Lisansını, 1993’ de ‘Gökada Kümelerinden Beklenen GamaIşınları’ konulu doktora tezini Prof. Dr. Mehmet E. Özel danışmanlığında tamamladı. 1994- 1996 yılları arasında California Üniversitesi Riverside (UCR) ‘da doktora sonrası çalışmalarını ‘İz süren ve Görüntü veren Gama Işın Teleskopu Deneyi’ (TIGRE) üzerinde sürdürdü. 1997-2001 tarihleri arasında kısa dönemlerde UCR’da TIGRE çalışmalarına katıldı. Aynı bölümde 1999 yılında Doçent ve 2004 yılında Profesör unvanını aldı. Gama Işınları Astrofiziği konularının yanı sıra Optik bölgede ve X-ışın bölgesinde ‘Yakın galaksilerde bulunan süpernova kalıntılarının araştırılması’ konusunda çalışmaktadır. Ulusal ve Uluslar arası dergilerde yayınlanmış 20 yayını bulunmaktadır. UZAYMER Merkez Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.